Μελέτες συνδέουν τη μεσογειακή δίαιτα, που είναι πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, ελαιόλαδο, αντιοξειδωτικά φρούτα, λαχανικά και βότανα, με τη μείωση του κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα και την παράταση του ορίου ζωής. Πολλές μελέτες υποστηρίζουν τη σημασία των ωμέγα 3 λιπαρών οξέων για την καρδιαγγειακή υγεία. Ακόμη, πολλές επιστημονικές μελέτες συνδέουν διάφορους κινδύνους που απειλούν την υγεία με την υπερβολική κατανάλωση πολυακόρεστων λιπαρών οξέων. Οι άνθρωποι σήμερα καταναλώνουν πολλά ωμέγα 6 λιπαρά οξέα, όμως όχι αρκετά ωμέγα 3. Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα τύπου ΕΡΑ (εικοσαπεντανοϊκό οξύ) και DHA (δοκοσαεξανοϊκό οξύ) βρίσκονται σε αφθονία στο λίπος των ψαριών και σε κάποια θαλάσσια θηλαστικά, καθώς επίσης και στα φύκια με τα οποία τρέφονται. To SUPER OMEGA-3 EPA/DHA with sesame lignans and olive fruit extract περιέχει φαρμακευτικού βαθμού ιχθυέλαιο σε μια μοναδική αναλογία 35% / 25% στα ΕΡΑ και DHA. Έρευνες έδειξαν ότι η προσθήκη σπόρων σουσαμιού στα ιχθυέλαια ενισχύει τα ευεργετικά τους αποτελέσματα. Περιέχει ακόμη αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες που εμποδίζουν την οξείδωση της LDL, εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και σταθεροποιούν τις κυτταρικές μεμβράνες. Το συμπλήρωμα αυτό είναι το μόνο που περιέχει την ευεργετική «τριάδα» ιχθυελαίου, σησαμέλαιου και ελαιόλαδου, ενώ περιέχει δύο φορές περισσότερο ΕΡΑ και DHA από τις συνηθισμένες κάψουλες ιχθυελαίων. Δεν περιέχει –σύμφωνα με τη διεθνή επιστημονική εταιρεία ιχθυελαίων– υδράργυρο, αρσενικό, μόλυβδο, κάδμιο και λοιπά τοξικά μέταλλα. Επίσης, πληροί –ή ακόμη και ξεπερνά– τα αυστηρά διεθνή κριτήρια για PCBs, διοξίνες και άλλες βλαβερές ουσίες.